İZMİR / MENDERES - Çamönü Naile Karadeniz Ortaokulu

Nis

izmir internet haftası etkinliklerinde bu yıl temamız'Eğitimde Üretken Yapay Zeka'.

Aşağıdaki haberimizde okulumuzda yapılan etkinlikleri izleyebilirisiniz.

Mrt

Orman Haftası, Türkiye´de okullarda 21 - 26 Mart tarihleri arasında kutlanılır. Orman haftası ve ağaç bayramı adıyla da adlandırılır. Amacı çocuklara ormanların önemini öğretmektir.

Mrt

18 Mart 1915 Çanakkale zaferi sadece Türk milletinin zaferi olmaktan çıkmış ezilen, işgale uğrayan tüm milletlere bir ilham kaynağı ve bir umut ışığı olmuştur. Kahramanlık destanımızın 109. yıl dönümünde Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.

Mrt

12 Mart 1921, Türk milleti açısından çok önemli bir tarihtir. Bunun nedeni, İstiklal Marşı'nın kabulü ve millî marşımız olarak belirlenmesidir.

İstiklâl Marşı'nın şiiri, Mehmet Âkif Ersoy tarafından yazılmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda yazılan bu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşı ortaya çıkmıştır.

Akif'in yazdığı şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiştir. Bestesi ise Osman Zeki Üngör tarafından yapılmıştır.

Maarif Vekaleti, Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasına katkı sunacağı inancıyla 1921'de bir güfte yarışması düzenledi. Yarışmaya 724 şiir gönderildi. Ancak İstiklal Marşı olacak niteliği tam olarak sağlayan bir eser çıkmadı.

Maarif Vekili Hamdullah Suphi Bey, Mehmet Akif Ersoy'a 5 Şubat 1921 tarihli davet mektubu gönderdi ve İstiklal Marşı'nın şiirini yazmasını istedi. Bunun üzerine Mehmet Akif, Ankara'daki Taceddin Dergahında kaleme aldığı ve Türk Ordusuna hitap ettiği şiiri bakanlığa teslim etti.

Âkif'in şiiri ilk defa cephede okundu. Batı Cephesi Komutanlığına gönderilen şiir, asker tarafından coşkuyla karşılandı.

12 Mart 1921'de Mustafa Kemal'in başkanlığında toplanan meclis oturumunda, ön elemeden geçen yedi şiir tartışıldı. Âkif'in yazdığı şiir, meclis kürsüsünde Hamdullah Suphi Bey tarafından okundu. Şiir milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı ve diğer şiirlerin okunmasına gerek görülmedi. Mehmet Akif'in şiiri coşkulu alkışlarla, Milli Marşımız olarak kabul edildi.

Mrt

Öğretmenimiz Ayşe Ağlamaz ve 6/B sınıfının hazırlamış olduğu "Şirinler Köyünde Ramazan" adlı oyunumuz büyük beğeni topladı.

Mrt

2023-2024 Okul Sporları Küçükler Atletizmde Fırlatma topunda İzmir Birinciliği alan öğrencimiz Mehmet Furkan Doğan'ı ve emeği geçen Beden Eğitimi öğretmenimiz Mesut Öztürk'ü tebrik eder;başarılarının devamını dileriz.

Mrt

2024 Afet Eğitim Yılı ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi, DoğalAfetler hakkında farkındalık oluşması için yapılan Deprem Anı Tahliye#Tatbikatı okulumuzda başarıyla uygulandı.

Bizim için de "Hatırlamak İçin Güzel Bir Gün" oldu
Son kitabı hakkında Ömer Açık ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Şbt

İzmir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün protokol kapsamında ortaokullarda öğrenim gören tüm 7. sınıf öğrencilerine yönelik "Okul Afet Farkındalık Eğitimi" yapıldı.

Şbt

Kızılay personeli tarafından okulumuz öğrencilerine deprem farkındalığı ve çadır kurulumu eğitimi verildi. Kızılay ve Kızılay personellerine teşekkür ederiz.

Şbt

Ülkemizde 06 Şubat 2023 tarihinde 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde merkez üssü Kahramanmaraş / Pazarcık ve Elbistan olan iki büyük deprem meydana gelmiştir. 06 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak, deprem farkındalığını ve eğitim ilişkisinin önemine vurgu yapmak amacıyla hafta boyunca  günün anlam ve önemine uygun olarak eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri yapılmıştır.

TEKNOFEST 2024 Teknoloji Yarışmaları için Duyurularımız

TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular başladı. Yeni adresi Adana olan TEKNOFEST heyecanı 85 Milyon TL ödül ve malzeme desteğiyle kaldığı yerden devam ediyor.

TEKNOFEST 2024 Teknoloji Yarışmaları için Başvurular Başladı!